dilluns, 11 de maig del 2015

Dades 11 de maig de 2015

La setmana ha començat si fa no fa tal i com va acabar la passada, és a dir, amb un temps totalment estable i dominat pel sol amb intervals de núvols prims que han anat desfilant de sud-oest a nord-est sense més conseqüències. La situació per demà vindrà dominada per un anticicló en superfície i una entrada d'aire càlid potent en alçada que demà s'intensificarà encara una mica més, amb sol i núvols prims que aniran circulant a estones. Dimecres la situació serà semblant però la massa d'aire càlid s'intensifica molt més, i els valors de temperatures assoliran els 30-35ºC en general, i puntualment més en les zones típicament més càlides de ponent i el sud. De cara a dijous al matí tot segueix igual, mentre que dijous a la tarda la massa d'aire càlid s'enretira i la temperatura començarà a baixar de forma decidida. Divendres tindrem un ambient molt més fresc però amb vent i baixa humitat, la qual cosa comportarà un evident risc d'incendi forestal.
 
Les temperatures màximes del dia s'han situat entre els 27 i 32ºC, i les mínimes entre els 7 i 14ºC, amb marcada inversió tèrmica a primera hora del dia. La humitat ha estat baixa, la visibilitat ha estat bona i el vent ha bufat fluix de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   29,2ºC
T. Mínima:    11,0ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  30,3ºC
T. Mínima:   13,5ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     29,9ºC
T. Mínima:      10,0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     27,1ºC
T. Mínima:      11,2ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    30,4ºC
T. Mínima:      6,7ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    30,9ºC
T. Mínima:     12,2ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 
 
T. Màxima:      31,8ºC
T. Mínima:        8,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 29,1ºC
T. Màxima: 14,2ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats:---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada