diumenge, 18 de març del 2012

Com evitar la redirecció a blogger.com.es

Notícia de 324.cat:

Barcelona

Google aplica dominis territorials als blogs i obre la porta a la censura local

Tots els bloguers catalans que tinguin la seva bitàcola amb el servei de Google tindran una sorpresa en obrir el seu blog. Veuran com la direcció url ha passat de ser blogspot.com a blogspot.com.es. La companyia del buscador ha decidit aplicar un filtre territorial als seus blogs. Aquest pas obre la porta a la censura local per fer complir les lleis de cada país. Google posa d'exemple els blogs alemanys que facin apologia del nazisme, un fet perseguit per la llei alemanya.

Google segueix els passos de Twitter i obre la porta a aplicar el que es coneix com a "censura local". És a dir, eliminar localment continguts dels seus serveis d'acord amb la legislació de cada país. Per posar un exemple de la mateixa companyia: impedir que les pàgines que glorifiquen el nazisme es puguin veure a Alemanya, on estan prohibides. Sí que es veurien, però, a la resta del món.

Per fer-ho, el buscador ha decidit afegir un domini territorial al seu servei de blogs. Ara, les adreces de qualsevol blog català que estigui gestionat amb Blogger apareix com a xxx.blogspot.com.es. D'aquesta manera, Google identifica a quin territori està adscrita la bitàcola i li aplica la llei d'aquell Estat.

El canvi estava anunciat des del febrer, però no tenia data i finalment s'ha fet de manera global, sobtada i sense avisar. L'aparició dels dominis territorials ha agafat per sorpresa els usuaris de Blogger.

Com en el cas de Twitter, la mesura genera dubtes sobre les conseqüències que pot tenir en països amb un alt nivell de censura com la Xina o l'Iran.

Com es pot treure el .es?

A Catalunya, la decisió de Google ha provocat indignació entre els bloguers. Critiquen que la companyia no ha tingut en compte el domini .cat. Per la xarxa ja corre un manual que permet eliminar l'extensió .es de la direcció url. El consultor Xavier Caballé explica com es pot fer.

http://caballe.cat/wp/com-evitar-la-redireccio-a-bloggercomes/

Val a dir que ho he provat i funciona perfectament. Animo a tots els blogaires que ho proveu i en feu difusió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada