dijous, 29 de setembre del 2016

Dades 29 de setembre de 2016

El dia ha començat amb un cel ben serè arreu, i tant sols amb alguna boira molt local. Així ha continuat tota la jornada arreu del país, amb algun núvol decoratiu a la tarda a punts de muntanya, així com prop del litoral. De moment tot continua igual i seguim sota la influència de l'anticicló. La propera nit tornarà a ser serena amb alguna boira local a la matinada, i amb mínimes que tornaran a ser fresques sobretot a zones enclotades. Ja de cara a demà tindrem més núvols de tipus baix al matí i de nou cap al tard, ja que ens entrarà una massa d'aire d'origen marítim, més humida. Dissabte ens arriba un front que no serà massa actiu però que ens portarà més núvols i ruixats de tarda al Pirineu i molt més esporàdicament a la resta, la temperatura podria baixar lleugerament. I de cara a diumenge el front ja hauria marxat, amb alguns núvols a primera hora però més domini del sol al llarg del dia, i amb temperatura de nou més alta.

Les màximes d'avui han anat entre els 24 i 27ºC, i les mínimes entre els 8 i 13ºC, amb marcada inversió tèrmica a primera hora. La humitat ha estat moderada, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  25,8ºC
T. Mínima:    9,6ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   24,5ºC
T. Mínima:     9,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   26,3ºC
T. Mínima:     8,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      23,8ºC
T. Mínima:       13,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      26,2ºC
T. Mínima:       10,4ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      25,9ºC
T. Mínima:       10,2ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      26,6ºC
T. Mínima:        8,0ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    24,6ºC
T. Mínima:     13,1ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada