divendres, 7 d’agost del 2015

Dades 7 d'agost de 2015

El dia d'avui s'ha caracteritzat pel cel pràcticament serè i la presència de molta calitja al cel que ha donat un to blanquinós, amb mala visibilitat i sensació de xafogor molt accentuada. La propera nit tindrem bandes de núvols prims que entraran pel sud-oest, amb temperatures altes i algunes pluges febles a ponent. Demà ens arriba un canvi de temps important, amb un front que ens creuarà durant el dia i que ens portarà xàfecs i tempestes freqüents, sobretot al migdia i la tarda i que aniran creuant de ponent a llevant, localment intensos i amb pedra o calamarsa, per bé que seran força irregulars, i les temperatures demà ja comencen a baixar clarament, sobretot les màximes. Diumenge tindrem un dia variable, amb ruixats de tarda sobretot al nord del país i temperatures força més baixes que les d'avui (cap a 8-10 graus menys). 

Les màximes d'avui s'han enfilat fins a valors d'entre 35 i 39ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 18 i 21ºC. La humitat ha estat baixa, el vent fluix de direcció sud-est, i la visibilitat ha estat més aviat dolenta.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  36,8ºC
T. Mínima:   19,5ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  36,7ºC
T. Mínima:   20,6ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     38,5ºC
T. Mínima:      18,2ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     35,4ºC
T. Mínima:      20,0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     36,3ºC
T. Mínima:      19,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    37,4ºC
T. Mínima:     20,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    38,5ºC
T. Mínima:     18,2ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 36,4ºC
T. Màxima: 20,9ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: calitja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada