dijous, 6 d’agost del 2015

Dades 6 d'agost de 2015

Avui hem tingut un dia totalment estiuenc, amb temps estable, domini del sol de forma general i temperatures ben elevades a tot el país. Estem sota la influència d'una massa d'aire d'origen africà que demà arriba al seu màxim, i que aquesta nit ens portarà bandes de núvols prims amb algunes gotes al sud i ambient càlid. Demà la calor serà encara més intensa que avui i els valors entre 35 i 40ºC podrien ser freqüents a tot l'interior, ja que arribarem al màxim de potència de l'entrada d'aire calent. Dissabte ens arriba un front fred que portarà núvols i ruixats i tempestes de tarda força freqüents, localment fortes i molt irregulars, i la temperatura ja pot baixar ben bé 4 o 5ºC. Diumenge podrien continuar els ruixats al nord del país,amb ambient una mica més fresc, mentre que la setmana vinent podríem tenir temps inestable a mitjans de setmana i amb calor que no seria tant forta com aquests dies.

Les màximes d'avui s'han situat entre els 32 i 36ºC,amb mínimes entre els 16 i 21ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat ha estat bona i el vent ha bufat fluix de direcció sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  33,6ºC
T. Mínima:   18,8ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  35,7ºC
T. Mínima:   19,1ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     36,3ºC
T. Mínima:      16,6ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     32,6ºC
T. Mínima:      18,2ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     34,9ºC
T. Mínima:      16,8ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    35,1ºC
T. Mínima:     20,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    36,4ºC
T. Mínima:     17,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 33,4ºC
T. Màxima: 18,6ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada