dijous, 20 d’agost del 2015

Dades 20 d'agost de 2015

Avui hem tingut un dia de temps ben estable a tot el país, amb alguns núvols baixos a l'est a primera hora del matí sobretot, moltes clarianes a migdia i alguns núvols prims a la tarda molt poc importants. La propera nit serà fresca, però amb temperatura una mica més alta que la nit passada, i amb boires i núvols baixos freqüents en especial a la meitat est del país, i algunes boires en punts elevats. Demà tornarem a tenir un dia tranquil, amb núvols a primera hora tot i que es podrien perllongar fins a migdia prop del mar, i domini del sol a interior i Pirineu, la temperatura pujarà una mica respecte la d'avui. A la tarda podria créixer alguna nuvolada i caure algun ruixat al Pirineu i extrem sud. Entre dissabte i diumenge augmenta lleugerament la inestabilitat, el suficient per portar tempestes de tarda al Pirineu, i més esporàdicament interior i ponent, puntualment una mica fortes. La temperatura baixarà una mica a principis de la propera setmana.

Les temperatures d'avui han estat més altes que no pas les d'ahir,amb valors compresos entre els 28 i 31ºC, i mínimes entre els 12 i 15ºC i una certa inversió tèrmica a primera hora. La humitat ha estat moderada, la visibilitat regular, sobretot al matí, i el vent ha bufat fluix de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  28,7ºC
T. Mínima:   13,5ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  28,7ºC
T. Mínima:   13,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     30,0ºC
T. Mínima:      12,5ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     28,2ºC
T. Mínima:      14,9ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     29,8ºC
T. Mínima:      14,0ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    30,0ºC
T. Mínima:     15,4ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     30,6ºC
T. Mínima:      13,1ºC
Precipitació:    0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 28,6ºC
T. Màxima: 15,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: boirina, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada