diumenge, 7 de juny del 2015

Dades 7 de juny de 2015

El dia ha començat sense ni un núvol, i ha estat a partir de mig matí que s'han començat a formar nuvolades cap al nord del país que a poc a poc s'han transformat en tempestes, les quals han anat avançant de nord a sud i han afectat punts dispersos de l'interior nord, de forma irregular i localment amb una certa intensitat per bé que en general han estat tempestes de poca extensió. Les temperatures han estat elevades, i la propera nit els núvols s'aniran trencant amb temperatures una mica més fresques. Demà tindrem un dia com el d'avui, amb matí estable i tarda amb tempestes, que podrien ser més intenses i extenses que les d'avui. Dimarts i en dies posteriors la inestabilitat augmenta més i les tempestes serien freqüents, localment fortes i amb temperatures en progressiu i clar descens durant tota la setmana.

Les màximes del dia s'han situat entre els 30 i 33ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 10 i 16ºC, amb inversió tèrmica a primera hora. La humitat ha estat moderada, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix de component sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  31,0ºC
T. Mínima:   13,9ºC
Precipitació: 7,4 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima: 30,8ºC
T. Mínima:  15,8ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     32,1ºC
T. Mínima:      12,0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     30,1ºC
T. Mínima:      16,2ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    32,9ºC
T. Mínima:     11,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    32,7ºC
T. Mínima:     14,8ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    33,4ºC
T. Mínima:     10,8ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 30,7ºC
T. Màxima: 15,5ºC
Precipitació: 11,8 mm
Fenòmens observats: pluja, tempesta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada