dissabte, 13 de juny del 2015

Dades 13 de juny de 2015

El dia ha començat amb cel tapat de núvols prims,i per sota hi havia nombrosos bancs de núvols baixos i fins i tot boires, les quals s'han anat desfent amb rapidesa. El matí ha continuat tapat amb alguna clariana, mentre que a migdia i`primera hora de la tarda les ullades de sol s'han fet més nombroses. S'han començat a formar tempestes cap a ponent que tant sols han afectat la zona situada més a l'oest, amb ruixats puntualment forts i amb calamarsa. Aquest vespre encara es podria repetir algun xàfec, tot i que a poc a poc s'aniran desfent. Demà tindrem un dia més tranquil, amb núvols i clarianes i ruixats a zones de muntanya, més esporàdics que no pas els d'avui. Entre dilluns i dimarts l'embossament d'aire fred de l'oest de la península ens passarà per sobre, amb un nou increment de la inestabilitat i possibilitat de tempestes fortes. En dies posteriors sembla que el temps s'estabilitza força i les temperatures, que baixaran fins mitjans de setmana, pujarien de nou a finals de la propera setmana.

Les temperatures màximes del dia s'han mogut entre els 23 i 27ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 12 i 16ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat dolenta al matí i bona a la tarda, i el vent ha bufat fluix de component sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  24,6ºC
T. Mínima:   14,0ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  23,6ºC
T. Mínima:   12,4ºC
Precipitació: 16,3 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     24,5ºC
T. Mínima:      15,2ºC
Precipitació:   1,3 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     23,5ºC
T. Mínima:      13,8ºC
Precipitació:   0,2 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    27,2ºC
T. Mínima:     15,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    25,9ºC
T. Mínima:     15,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    26,6ºC
T. Mínima:     15,2ºC
Precipitació:   0,6 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 24,5ºC
T. Màxima: 14,3ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: rosada, boira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada