dijous, 25 de juny del 2015

Dades 25 de juny de 2015

El dia ha estat de nou estable i amb domini absolut del sol. Tant sols han aparegut alguns núvols d'evolució al migdia i la tarda però que no han portat conseqüències, i és que ens trobem sota la influència d'un anticicló en superfície acompanyat d'una massa d'aire cada cop més càlida a tots els nivells. La propera nit tornarem a tenir cel serè i amb temperatures una mica menys fresques que les darreres nits, mentre que demà tindrem ben pocs canvis: domini del sol, alguna nuvolada poc important a la tarda i temperatura que pujarà una mica respecte la d'avui, amb més valors que ja s'acostaran o superaran els 30ºC. Dissabte s'intensifica una mica més l'entrada d'aire càlid d'origen africà, amb sol i temperatures força més altes, tendència que continuarà diumenge amb estabilitat, sol i increment de la calor. Com a avanç de cara a la setmana vinent sembla clar que tindrem una potent onada de calor que ens durà temperatures molt altes, situació que es podria perllongar tota la propera setmana, fins i tot intensificant-se a partir del dimecres.

Les temperatures màximes del dia s'han situat entre els 27 i 31ºC, i les mínimes entre els 13 i 15ºC, amb baixa humitat, bona visibilitat i vent fluix del sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  28,4C
T. Mínima:   14,0ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  28,8ºC
T. Mínima:   14,2ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     30,0ºC
T. Mínima:      13,3ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     27,3ºC
T. Mínima:      13,5ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     30,9ºC
T. Mínima:      13,3ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    30,8ºC
T. Mínima:     15,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    31,2ºC
T. Mínima:     13,2ºC
Precipitació:  0,0 mm  

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 28,8ºC
T. Màxima: 15,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada