dimarts, 16 de juny del 2015

Dades 16 de juny de 2015

La jornada s'ha caracteritzat per la inestabilitat molt acusada, amb ruixats a primera hora del matí i de nou tempestes a la tarda, que han tornat a ser intenses i amb calamarsa tot i que amb molta irregularitat en la distribució i intensitat de les precipitacions. La propera nit els ruixats s'aturaran i de cara a demà, tot i algunes boires matinals, el cel serà molt més serè i l'estabilitat s'anirà imposant, amb la retirada de l'embossament d'aire fred cap a l'est i entrada d'una falca anticiclònica. Pels propers dies dominarà el temps molt tranquil, amb sol i algunes nuvolades de tarda i ja sense possibilitat de pluja, i les temperatures a poc a poc s'aniran enfilant, tant mínimes com màximes. Aquesta tendència de temps estable pot durar almenys tot el que queda de setmana.

Les temperatures màximes del dia s'han mogut entre els 21 i 24ºC, i les mínimes entre els 10 i 13ºC, amb humitat elevada, bona visibilitat i vent fluix de mestral al matí girant a sud-est a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  21,6ºC
T. Mínima:   11,3ºC
Precipitació: 11,3 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  21,7ºC
T. Mínima:   10,3ºC
Precipitació: 0,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     22,9ºC
T. Mínima:      11,2ºC
Precipitació:    2,3 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     20,8ºC
T. Mínima:      10,7ºC
Precipitació:   9,1 mm 

Òdena (Anoia) 

Sense dades

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    23,3ºC
T. Mínima:     12,7ºC
Precipitació:  4,2 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    24,2ºC
T. Mínima:     13,3ºC
Precipitació:  0,8 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 21,3ºC
T. Màxima: 11,6ºC
Precipitació: 16,4 mm
Fenòmens observats: rosada, tempesta, pluja, calamarsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada