diumenge, 14 de juny del 2015

Dades 14 de juny de 2015

El dia ha començat amb cel ben tapat de boira alta, boira que en llocs elevats era ben espessa, però que s'ha desfet ràpidament a primera hora del dia, quedant un matí amb sol tot i alguns intervals de núvols. A partir de migdia s'han començat a formar nuvolades al Pirineu i serralada prelitoral que han deixat algunes tempestes, molt locals però puntualment moderades, amb un augment dels núvols a la resta sense més conseqüències. La propera nit tindrem força núvols i alguns ruixats, i de cara a demà torna a augmentar de forma clara la inestabilitat degut a l'acostament de la bossa freda, que ens passarà pel damunt entre demà al vespre i dimarts. Són de preveure ruixats i tempestes força generals i sobretot entre la tarda i nit, localment forts i amb calamarsa o pedra que aniran escombrant el país de sud-oest a nord-est. Dimarts el temps seria insegur,amb ruixats molt a primera hora o de nou a la tarda, aquest cop ja tant sols a les comarques del nord, amb entrada del vent de mestral i refrescada clara de les temperatures. En dies posteriors sembla que el temps serà més estable i amb temperatures que a poc a poc aniran en augment.

Les màximes del dia s'han mogut entre els 23 i 28ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 11 i 13ºC, amb vent fluix a moderat de mestral al matí i fluix del sud a la tarda, humitat moderada i mala visibilitat a primera hora del dia i bona la resta de la jornada.  

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  23,8ºC
T. Mínima:   11,3ºC
Precipitació: 0,1 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  24,4ºC
T. Mínima:   10,8ºC
Precipitació:  0,4 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     25,7ºC
T. Mínima:      12,1ºC
Precipitació:   0,3 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     23,6ºC
T. Mínima:      11,4ºC
Precipitació:   0,4 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    27,7ºC
T. Mínima:     12,5ºC
Precipitació:  1,0 mm 

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    24,6ºC
T. Mínima:     13,2ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    26,0ºC
T. Mínima:     12,0ºC
Precipitació:   9,4 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 23,9ºC
T. Màxima: 11,8ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: rosada, boira alta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada