dilluns, 22 de juny del 2015

Dades 22 de juny de 2015

Avui hem tingut un dia de nou molt tranquil sobretot al matí, amb cel pràcticament serè i tant sols algun núvol prim decoratiu, mentre que a la tarda les condicions lleugerament inestables han permès la formació de diferents tempestes al Pirineu, localment una mica fortes, i per altra banda l'aparició de núvols prims per ponent, restes de les tempestes que descarregaven a l'Aragó. La propera nit tindrem força núvols i algunes gotellades sobretot a ponent, i temperatures força altes ja que la nuvolositat no permetrà baixar el termòmetre. Demà la inestabilitat serà marcada i, especialment al migdia i la tarda, la possibilitat de tempestes és elevada, localment intenses i amb calamarsa, desapareixent aquestes a la nit. Dimecres tindrem un dia més estable, amb temperatures més baixes i alguns ruixats de tarda al nord del país. A partir de dijous el temps s'estabilitza de forma definitiva, el sol es tornarà a imposar i les temperatures començaran a tirar cap amunt. Els models continuen indicant la possibilitat de que, a partir del cap de setmana i bona part de la propera setmana, pel cap baix, ens afecti una entrada d'aire càlid important amb temperatures molt altes.

Les temperatures d'avui han pujat respecte les d'ahir, amb màximes entre els 29 i 33ºC i mínimes entre els 13 i 16ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat ha estat bona i el vent ha bufat fluix de SE al matí i SO a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  30,9C
T. Mínima:   14,5ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  30,4ºC
T. Mínima:   14,9ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     31,9ºC
T. Mínima:      13,8ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     29,3ºC
T. Mínima:      13,8ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     31,9ºC
T. Mínima:      13,0ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    32,5ºC
T. Mínima:     15,9ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    33,3ºC
T. Mínima:     13,7ºC
Precipitació:  0,0 mm  

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 30,6ºC
T. Màxima: 15,4ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada