dissabte, 29 de novembre del 2014

Dades 29 de novembre de 2014

Avui hem tingut un temps molt inestable, provocat per una pertorbació que s'ha apropat pel sud fent entrar vent de llevant, la qual cosa ha provocat el dia més plujós de l'any, i dels més plujosos dels darrers anys. Les quantitats a la nostra zona són importants, i els acumulats dels darrers dies molt notables, fet que ja provoca algunes petites inundacions degut a que el terreny ja no pot absorbir més aigua. En aquests moments ens afecta la part més activa de la pertorbació, amb pluges generals a tot el país i que són moderades a intenses arreu, molt intenses en alguns punts de muntanya. La propera nit serà passada per aigua arreu del país, i demà al matí a poc a poc les pluges s'aniran desplaçant cap al nord-est del país, i a la tarda s'aniran aturant amb gir del vent a nord. La propera setmana tindrem temps més tranquil i sobretot més fred, tot i que tampoc es preveu una gran baixada. 
 
Les temperatures han estat molt homogènies, amb màximes entre els 11 i 16ºC i mínimes entre els 10 i 13ºC, humitat molt elevada, mala visibilitat i vent moderat al matí i migdia, afluixant a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja fins les 6 de la tarda)

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   11,5ºC
T. Mínima:    10,6ºC
Precipitació:23,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  12,6ºC
T. Mínima:   10,5ºC
Precipitació:19,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   12,6ºC
T. Mínima:    10,5ºC
Precipitació: 31,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    12,0ºC
T. Mínima:     10,1ºC
Precipitació: 61,3 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    15,8ºC
T. Mínima:     13,4ºC
Precipitació: 27,9 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:   13,7ºC
T. Mínima:    11,8ºC
Precipitació: 29,1 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja fins les 4 de la tarda)

T. Màxima:  11,6ºC
T. Mínima:   11,0ºC
Precipitació: 46,4 mm
Fenòmens observats: pluja, boirina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada