dimecres, 26 de novembre del 2014

Dades 26 de novembre de 2014

El dia ha començat dominat pels núvols i les pluges, que han estat generals i moderades a ponent i al sud, i que al llarg del matí han anat avançant cap al centre i est del país, tot i que ja amb menys intensitat, i s'han desfet a partir de migdia quedant una tarda amb núvols i clarianes. La propera matinada tindrem moltes boires, i un cop es desfacin quedarà un matí de núvols i clarianes. A partir de migdia i la tarda comença a canviar el temps de nou, degut a l'acostament de la nova pertorbació que ens arriba pel sud. El cel es taparà i començarà a ploure pel sud i est, pluges que al llarg de la tarda s'aniran estenent i intensificant. Divendres i dissabte podrien ser dies plujosos, amb precipitacions moderades a les nostres contrades i abundants a l'est del país, amb una marcada llevantada. Diumenge es comença a allunyar la baixa, amb entrada de vent de gregal i temperatures començant a baixar. Sembla que la setmana vinent serà més estable però amb fred més marcat.
 
Les temperatures màximes del dia han baixat respecte dies enrere, i s'han mogut entre els 10 i 15ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 8 i 12ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat ha estat bona i el vent ha bufat fluix i de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   13,0ºC
T. Mínima:     9,2ºC
Precipitació: 9,4 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  10,1ºC
T. Mínima:    8,4ºC
Precipitació: 6,5 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   13,5ºC
T. Mínima:     8,9ºC
Precipitació:11,4 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    10,8ºC
T. Mínima:      8,5ºC
Precipitació: 11,7 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    15,4ºC
T. Mínima:     11,5ºC
Precipitació:  12,3 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:   12,4ºC
T. Mínima:     9,9ºC
Precipitació: 10,9 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:  12,7ºC
T. Mínima:    9,2ºC
Precipitació:  10,8 mm
Fenòmens observats: boira, pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada