divendres, 28 de novembre del 2014

Dades 28 de novembre de 2014

El dia ha començat molt mogut, amb una línia de tempestes que ens ha creuat a la nit i que ha estat molt aparatosa, malgrat que ha passat a gran velocitat. S'han produït tempestes fortes i amb calamarsa, acompanyades de vent intens i xàfecs. El matí, un cop tot això ha passat, ha estat variable, amb núvols i clarianes i alguns ruixats ocasionals, mentre que a partir de la tarda el cel s'ha tornat a tapar i han començat a caure nous ruixats, puntualment forts però encara irregulars. A la nit i matinada les pluges es faran més extenses i demà serà un dia plujós, amb precipitacions que cauran sobretot a les muntanyes prelitorals i menys abundants a ponent, tot i que també hi plourà. Diumenge, sobretot al matí, seguirà plovent i potser de cara a la tarda les pluges es facin més febles, al temps que la depressió s'allunyi cap a l'est. La propera setmana tindrem temps insegur, i a mesura que passin els dies, més fred.

Les temperatures màximes s'han mogut entre els 12 i 17ºC, una mica més altes que les d'ahir, mentre que les mínimes han anat entre els 7 i 10ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat ha estat bona i el vent ha bufat amb cops moderats de llevant.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja fins les 6 de la tarda)

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   14,3ºC
T. Mínima:     8,6ºC
Precipitació: 7,7 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  13,1ºC
T. Mínima:    8,7ºC
Precipitació: 14,2 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   15,3ºC
T. Mínima:     8,7ºC
Precipitació:18,2 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    12,5ºC
T. Mínima:      7,4ºC
Precipitació: 13,4 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:    16,6ºC
T. Mínima:     10,2ºC
Precipitació: 12,5 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:   14,4ºC
T. Mínima:     9,6ºC
Precipitació: 9,6 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:  14,1ºC
T. Mínima:    7,8ºC
Precipitació: 17,5 mm
Fenòmens observats: tempesta, pluja, calamarsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada