dijous, 29 de desembre del 2016

Dades 29 de desembre de 2016

Avui hem tornat a tenir un dia plenament anticiclònic,amb domini del sol a zones de muntanya, litoral i prelitoral, mentre que la boira avui ha estat més extensa i ha estat gebradora a zones altes de l'interior. La situació segueix inamovible amb domini d'un ponent anticicló situat a Centreuropa que ens segueix afectant de ple. Les boires tornaran a ser extenses i persistents, per bé que la propera nit i demà es situaran més a ponent que no pas els darrers dies degut al gir del vent a llevant. A la resta de zones seguirà dominant el sol amb alguns núvols baixos demà cap al litoral. Demà l'ambient continuarà ben fred, de ple hivern. En dies posteriors no es preveu gaire canvis i sembla que acomiadarem l'any amb estabilitat, sol, boires i ambient fred.

Les màximes d'avui han anat entre els -1 i 14ºC en funció de la presència de la boira, mentre que les mínimes han estat molt fredes, amb valors entre els -3 i -9ºC. La humitat ha estat elevada, la visibilitat molt dolenta i el vent ha bufat de mestral al matí i de llevant a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   0,7ºC
T. Mínima:   -3,9ºC
Precipitació: 0,1 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  10,0ºC
T. Mínima:    -8,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   14,4ºC
T. Mínima:    -4,4ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:   6,6ºC
T. Mínima:   -5,2ºC
Precipitació:  0.0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:       8,7ºC
T. Mínima:       -4,1ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:       -0.6ºC
T. Mínima:        -2,7ºC
Precipitació:      0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:       -0,1ºC
T. Mínima:        -1,7ºC
Precipitació:      0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     0,9ºC
T. Mínima:     -3,5ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: boira, gebrada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada