dimecres, 14 de desembre del 2016

Dades 14 de desembre de 2016

El dia ha començat amb boires i bancs de núvols baixos molt extensos, que al llarg del matí s'han anat desfent quedant un migdia i sobretot tarda ben assolellats amb alguns núvols prims. Encara estem sota la influència de l'anticicló però aquest comença a retirar-se permetent l'arribada d'una pertorbació al sud de la península. Per aquesta nit i demà a primera hora encara podria haver-hi algunes boires,però la tendència és que a poc a poc vagin desapareixent, i amb més núvols sobretot al llarg de la tarda de dijous. Divendres ens afectarà una pertorbació que no sembla molt activa però que ens portarà molt núvols i pluges que no haurien de ser gaire importants, amb vent que ja gira a llevant. Dissabte la depressió se'n va cap al sud amb obertura de clarianes, i sembla que entre diumenge i dilluns tornarà a acostar-se, i ara com ara els models no preveuen que ens afecti de forma molt directa. Per tant, i vist des d'avui, sembla que plouria però no serien pluges abundants en general.

Les temperatures màxomes del dia han anat entre els 10 i 16ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 5 i -1ºC,amb humitat elevada, visibilitat dolenta i vent fluix de llevant al matí que a la tarda ha girat a mestral.
 
Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   11,2ºC
T. Mínima:    1,3ºC
Precipitació: 0,2 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   10,8ºC
T. Mínima:     1,2ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:  12,6ºC
T. Mínima:   -1,4ºC
Precipitació:  0.0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:   9,5ºC
T. Mínima:    4,7ºC
Precipitació:  0,1 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      15,7ºC
T. Mínima:        3,8ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:       11,2ºC
T. Mínima:         1,9ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      11,6ºC
T. Mínima:       -1,3ºC
Precipitació:     0,0  mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    10,7ºC
T. Mínima:      2,1ºC
Precipitació:  0.0 mm
Fenomens observats: boira, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada