dimecres, 28 de desembre del 2016

Dades 28 de desembre de 2016

El dia ha estat molt semblant al d'ahir, amb cel serè a bona part del país i les boires que una jornada més han estat persistents i puntualment gebradores a ponent. L'anticicló segueix molt potent i, malgrat que el seu centre s'està desplaçant cap al nord-est, encara ens afecta de ple. La propera nit tornarà a ser ben freda amb boires que es faran més extenses i amb glaçades gairebé generals, mentre que demà tornarem a tenir una jornada calcada a la d'avui, amb tant sols petits moviments del límit de la gran massa de boira. La temperatura baixarà lleugerament als llocs afectats per sol, i es mantindrà gèlida als indrets on el cel es mantingui tapat. De moment seguim sense perspectives de canvis de temps pels propers dies.

Les màximes d'avui han estat molt influenciades per la presència o no de boira. Als llocs on s'ha presentat han oscil·lat entre els 1 i 3ºC, mentre que a les zones amb domini del sol s'ha enfilat fins a valors d'entre 12 a 15ºC. La mínima ha oscil·lat entre els 6 i -5ºC,amb fortes inversions tèrmiques de matinada. El vent ha bufat fluix de mestral i la visibilitat ha estat molt bona.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:   8,2ºC
T. Mínima:   -2,2ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  12,6ºC
T. Mínima:     5,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   16,0ºC
T. Mínima:     0,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:  10,7ºC
T. Mínima:     6,6ºC
Precipitació:  0.0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      16,2ºC
T. Mínima:       -3,0ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:        3,7ºC
T. Mínima:        -5,0ºC
Precipitació:      0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:        1,1ºC
T. Mínima:        -3,9ºC
Precipitació:      0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:     6.6ºC
T. Mínima:      1,2ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada