dilluns, 6 de juliol del 2015

Dades 6 de juliol de 2015

La setmana ha començat amb domini del sol, tant sols amb alguns núvols prims molt poc importants que han anat circulant de sud a nord. La situació continua dominada per l'anticicló i, en cotes mitges i altes,per una potent entrada d'aire càlid del sud, que arribarà al seu màxim durant el dia de demà. Per aquesta nit es preveu cels serens i temperatures mínimes que seran molt altes, en força zones no es baixarà dels 20ºC amb dificultats per dormir.Demà tornarem a tenir dia serè amb alguns núvols prims, i les temperatures seran molt altes de dia, amb valors a les nostres zones que es podrien moure entre els 37 i 41ºC,i valors de 42-43ºC a ponent. De cara a dimecres es comença a enretirar la part més càlida d'aquesta massa d'aire, i les temperatures es començaran a normalitzar, amb una baixada de 5 o 6ºC en les màximes.Seguirà fent calor,però les temperatures seran ja molt més normals per l'època. Dijous continua tot igual, i sembla que pel cap de setmana podria tornar a pujar la temperatura, però amb uns valors no tant extrems com els actuals.

Les màximes del dia s'han mogut entre els 35 i 40ºC,mentre que les mínimes han anat entre els 16 i 21ºC, amb vent fluix de sud-oest (garbí), baixa humitat i visibilitat regular, amb calitja.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  37,4ºC
T. Mínima:   18,6ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  37,1ºC
T. Mínima:   19,8ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     38,9ºC
T. Mínima:      17,1ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     35,0ºC
T. Mínima:      19,0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     39,2ºC
T. Mínima:      15,7ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    38,0ºC
T. Mínima:     20,1ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    39,8ºC
T. Mínima:     16,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 37,0ºC
T. Màxima: 20,8ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: calitja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada