dissabte, 4 de juliol del 2015

Dades 4 de juliol de 2015

El dia ha tornat a ser molt tranquil des d'un punt de vista meteorològic, amb sol de punta a punta de dia tant sols amb algunes bandes de núvols mitjos poc importants i que han anat circulant de sud a nord, sense provocar precipitacions. A grans trets tot segueix igual, i la propera nit serà molt suau de nou, amb algunes temperatures que no baixaran dels 20ºC. Demà tornarà a dominar el sol i les temperatures pujaran un o dos graus més que no pas avui, amb màximes entre els 35 i 40ºC a la nostra zona, i per damunt en els indrets típicament més càlids del país. Entre el dilluns i dimarts l'entrada d'aire càlid arriba al seu màxim i les temperatures s'aproparan als 40ºC, amb nits també molt càlides i un risc extrem d'incendis forestals. Entre dimecres i dijous sembla que la calor afluixaria de forma sensible, ben bé 5 a 7ºC, i possiblement de cara al proper cap de setmana torni a remuntar però amb valors no tant extremats com els actuals. Ara per ara no es veu cap canvi de temps que ens pugui portar precipitacions.

Les temperatures màximes del dia s'han mogut entre els 35 i 39ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 16 i 21ºC, amb baixa humitat, bona visibilitat i vent fluix de sud-oest amb algun cop moderat a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  36,0ºC
T. Mínima:   17,1ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  35,8ºC
T. Mínima:   17,8ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     37,4ºC
T. Mínima:      15,1ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     34,6ºC
T. Mínima:      19,1ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     37,9ºC
T. Mínima:      17,6ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    36,6ºC
T. Mínima:     20,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    38,5ºC
T. Mínima:     16,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 35,8ºC
T. Màxima: 19,6ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada