diumenge, 5 de juliol del 2015

Dades 5 de juliol de 2015

Avui hem tornat a tenir una jornada amb domini del sol,tot i alguns núvols alts i mitjos que han aparegut al sud i ponent a la tarda, sense més complicacions. En termes generals la situació no canvia, i segueix dominada per un anticicló en superfície i una entrada d'aire càlid africana a tots els nivells, molt potent i que arribarà al seu màxim entre demà i dimarts. La propera matinada serà molt càlida, amb nombroses mínimes que quedaran per sobre dels 20ºC i dificultats per dormir en alguns llocs, mentre que demà tornarà a dominar el sol i les temperatures seran com les d'avui o bé un grau o dos més altes, assolint els 40ºC en molts punts de l'interior i fins i tot els 42 o 43ºC en els punts més càlids de ponent. Dimecres la massa d'aire càlida s'enretira i les temperatures baixarien uns 5 a 7 graus, i dijous continuaríem amb calor més controlada. Possiblement de cara al proper cap de setmana es torni a incrementar la calor, sempre amb temps estable i cels serens.

Les temperatures màximes del dia s'han enfilat fins a valors d'entre 37 a 40ºC,i les mínimes s'han mogut entre els 16 i 21ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat ha estat bona i el vent ha bufat fluix de sud-oest amb algun cop moderat a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  38,2ºC
T. Mínima:   18,3ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  37,1ºC
T. Mínima:   18,3ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     39,2ºC
T. Mínima:      15,9ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     36,5ºC
T. Mínima:      18,1ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     40,1ºC
T. Mínima:      16,0ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    39,2ºC
T. Mínima:     20,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    40,1ºC
T. Mínima:     16,7ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 37,9ºC
T. Màxima: 20,7ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada