dimarts, 14 de juliol del 2015

Dades 14 de juliol de 2015

El dia ha estat semblant al d'ahir, amb temps totalment estable tot i algunes bandes de núvols prims que han anat circulant sense més conseqüències. La situació continua immòbil amb un anticicló situat damunt nostre i una sèrie de pertorbacions atlàntiques circulant a latituds més altes. Entre les dues zones es crea un corrent de vent del sud que ens transporta una massa d'aire molt càlida d'origen africà, i que entre demà i divendres tendirà a reforçar-se una mica més. Les temperatures seran un parell o tres de graus més altes i,en els punts més càlids del país es podrien tornar a assolir els 40ºC. Dissabte i diumenge sembla que la calorada es desinfla, per tornar amb força a principis de la propera setmana, i de moment seguim sense perspectives de canvis de temps que puguin portar temperatures clarament més baixes o precipitacions significatives,

Les màximes d'avui han anat entre els 33 i 37ºC,mentre que les mínimes s'han mogut entre els 16 i 19ºC, amb vent de marinada moderat a la tarda, baixa humitat i bona visibilitat sobretot a primera hora del matí.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  35,2ºC
T. Mínima:   17.6ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  35,6ºC
T. Mínima:   18,8ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:     36,7ºC
T. Mínima:      17,6ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     33,5ºC
T. Mínima:      18,1ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     34,8ºC
T. Mínima:      16,8ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:    35,9ºC
T. Mínima:     18,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Torà (Segarra) 

T. Màxima:    36,9ºC
T. Mínima:     16,4ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima: 34,9ºC
T. Màxima: 19,5ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenòmens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada