divendres, 3 d’octubre del 2014

Com serà el mes d'octubre de 2014?

Tornarem a intentar fer una previsió de per on poden anar els trets per aquest mes d'octubre recent estrenat. Si ens fixem en les previsions a mig i llarg termini que elabora l'agència americana NOAA, i que es poden consultar a la pàgina:  http://www.cpc.ncep.noaa.gov/products/CFSv2/CFSv2seasonal.shtml

Sembla que, pel que fa a les pluges, ens espera un octubre normal a sec, tal i com es pot veure en el mapa de pronòstic de la desviació de la precipitació respecte el normal (els colors indiquen no la quantitat total de pluja que caurà, si no la variació respecte la mitjana climàtica).

Pel que fa a les temperatures, sembla que el mes podria ser lleugerament càlid:
De moment, consultant les previsions del model GFS pels propers 9 dies, sembla que tindrem un petit canvi de temps entre demà i diumenge, temps tranquil bona part de la setmana vinent amb molta suavitat de temperatures, i un nou possible canvi de temps per finals de la setmana vinent que ens podria portar pluja i una refrescada de temperatures. Encara falta molts dies i tot pot variar, més enllà encara la situació està més indefinida.

Model GFS d'isobares en superfície i geopotencial
Model GFS de temperatures a 850 HPa (aprox. 1500 metres d'alt)
Model GFS de precipitacions

Sembla clar que, almenys pel que fa als propers dies la temperatura no serà gaire baixa, i podria ploure una mica el cap de setmana i, si es va confirmant el canvi de temps del proper cap de setmana, les precipitacions serien més importants. Veurem quin efecte té tot plegat i com s'acaba comportant el mes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada