dilluns, 8 d’agost del 2016

Dades 8 d'agost de 2016

La setmana ha començat amb temps absolutament estable i sol arreu del país, fins i tot ha costat de veure núvols durant el matí i migdia, mentre que a la tarda s'ha format algun núvol decoratiu al Pirineu. La propera nit serà tranquil·la i amb temperatures semblants a les de la darrera nit, mentre que demà el temps canvia amb l'arribada d'un front fred i un embossament d'aire fred en alçada. Al matí ja tindrem núvols però sense precipitacions, mentre que serà a partir de migdia que es començaran a formar tempestes al Pirineu i prepirineu que al llarg de la tarda aniran escombrant de nord a sud, localment fortes i amb calamarsa o pedra.De cara a la nit les precipitacions es concentraran més cap al litoral central i sud, a la vegada que el vent de mestral començarà a trencar els núvols a ponent. Dimecres tindrem un dia més estable tot i que amb núvols i algun ruixat a l'est a primera hora, i ràpida aclarida del cel. El vent bufarà de mestral i tramuntana fluix a moderada i les temperatures baixaran notablement. Dijous continuaria el temps tranquil i la calor molt moderada, mentre que de cara al proper cap de setmana a poc a poc les temperatures anirien cap amunt.

Les màximes d'avui han pujat una mica i s'han mogut entre els 31 i 36ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 13 i 18ºC,amb vent fluix de direcció molt variable, baixa humitat i bona visibilitat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  32,6ºC
T. Mínima:   13,9ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   33,5ºC
T. Mínima:    14,9ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   33,9ºC
T. Mínima:    13,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    30,8ºC
T. Mínima:     17,0ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     35,7ºC
T. Mínima:      13,5ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      32,5ºC
T. Mínima:       15,2ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      33,6ºC
T. Mínima:       11,0ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    31,7ºC
T. Mínima:     17,6ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada