dijous, 4 d’agost del 2016

Dades 4 d'agost de 2016

La jornada d'avui ha estat en general tranquil·la fins a migdia, amb sol i alguns núvols alts i mitjos que han anat apareixent per ponent. A la tarda els intervals de núvols s'han fet més nombrosos arreu i s'han format les primeres nuvolades al Pirineu que han deixat algunes tempestes, de moment no massa importants. La situació ve dominada pel pas d'un petit front aquesta nit que portarà un augment de la inestabilitat i alguns ruixats i tronades, bàsicament al Pirineu però no es descarten en d'altres zones. Puntualment serien una mica forts,però com sempre irregulars, i un cop hagi passat el front el vent girarà a mestral. Demà tindrem sol, vent de mestral fluix a moderat, bona visibilitat i creixement de nuvolades al nord-est del país amb alguns ruixats de tarda en aquella zona. Demà les temperatures baixaran de forma clara. De cara a dissabte i diumenge sembla que el temps serà tranquil amb domini del sol i calor moderada.

Les màximes d'avui han baixat lleugerament respecte ahir, amb valors entre els 32 i 35ºC, i mínimes entre els 16 i 20ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat de direcció variable, amb predomini del mestral a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  34,2ºC
T. Mínima:   17,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   33,5ºC
T. Mínima:    17,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   34,1ºC
T. Mínima:    15,9ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    32,1ºC
T. Mínima:     17,2ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     35,2ºC
T. Mínima:      17,4ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      32,8ºC
T. Mínima:       19,9ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      34,1ºC
T. Mínima:       16,9ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    32,8ºC
T. Mínima:     18,1ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada