diumenge, 7 d’agost del 2016

Dades 7 d'agost de 2016

El dia d'avui s'ha caracteritzat per un temps absolutament estable arreu del país, fet que s'ha traduït amb un cel serè, i tant sols amb alguns núvols molt poc importants a la tarda. La propera nit augmentaran els núvols baixos a l'est del país, mentre que el cel restarà serè a ponent i Pirineu, i les temperatures mínimes seran semblants a les d'ahir o bé una mica més altes. La setmana començarà encara amb un temps de ple estiu que ens portarà sol i alguna nuvolada de tarda al Pirineu, amb calor una mica més marcada que no pas la d'avui. Dimarts, sobretot a la tarda i vespre canvia el temps amb arribada d'un front fred que arrossega un petit embossament d'aire fred en alçada. Dimarts ja de bon matí tindrem més núvols i serà durant la segona part del dia que creixeran nuvolades que donaran xàfecs i tempestes a molts llocs, preferentment Pirineu i nord de les comarques interiors. De cara a la matinada de dimecres les precipitacions aniran desplaçant-se cap al litoral a mesura que el vent vagi girant a mestral, mentre que dimecres tindrem més sol a ponent i un dia insegur a l'est del país, amb xàfecs de tarda. Destacar la clara baixada de temperatures que tindrem de cara a dimecres i en dies posteriors.

Les màximes d'avui han pujat i s'han situat entre els 30 i 33ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 12 i 16ºC. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix de mestral al matí girant a marinada fluixa a moderada a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  32,4ºC
T. Mínima:   13,0ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   31,9ºC
T. Mínima:    14,5ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   33,3ºC
T. Mínima:    12,5ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    30,0ºC
T. Mínima:     15,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     32,6ºC
T. Mínima:      13,6ºC
Precipitació:    0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      30,9ºC
T. Mínima:       15,0ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      32,6ºC
T. Mínima:       11,8ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    30,6ºC
T. Mínima:     16,3ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada