diumenge, 14 d’agost del 2016

Dades 14 d'agost de 2016

El dia ha estat de nou completament estable, amb domini del sol arreu i pràcticament no s'han vist núvols. Seguim sota el domini d'un anticicló situat a l'oest i que afecta tot el sud i centre del continent, i de moment sense canvis a curt termini. La propera nit serà serena amb mínimes semblants a les de la nit passada, i amb la possibilitat de que aparegui algun núvol baix en punts de l'est del país. Demà en general dominarà el sol i com a petita novetat hi haurà el creixement de nuvolades de tarda al Pirineu que podrien deixar alguna tempesta al Pirineu, sembla que poca cosa. La inestabilitat serà més marcada entre dimarts i dijous, amb tempestes més nombroses al Pirineu i de forma més esporàdica a l'interior, i amb temperatures que començarien a baixar a mitjans de setmana.

Les màximes d'avui han pujat lleugerament, amb valors entre els 30 i 33ºC, mentre que les mínimes han baixat a llocs enclotats i s'han mantingut en llocs elevats per efecte de la inversió tèrmica. La humitat ha estat baixa, la visibilitat bona i el vent ha bufat fluix amb cops moderats a la tarda de direcció sud-est.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:  31,5ºC
T. Mínima:   13,9ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:   32,7ºC
T. Mínima:    15,6ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:   33,0ºC
T. Mínima:    12,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:    29,6ºC
T. Mínima:     14,5ºC
Precipitació:   0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      31,8ºC
T. Mínima:       12,5ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      31,8ºC
T. Mínima:       15,7ºC
Precipitació:     0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      33,2ºC
T. Mínima:       11,4ºC
Precipitació:     0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:    30,7ºC
T. Mínima:     16,4ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenomens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada