dilluns, 8 de juliol del 2013

Dades 8 de juliol de 2013

Avui hem tingut un dia més insegur que el d'ahir, i ja des de bon matí hi havia força núvols mitjos al cel. A partir de migdia han començat a créixer nuvolades gruixudes al Pirineu que a poc a poc han anat baixant cap a l'interior i han deixat algunes tempestes, no molt extenses però sí força intenses, localment amb calamarsa. Tot plegat es deu a una lleugera entrada d'aire del nord-est fresc en alçada que amb el contrast amb la temperatura alta en superfície provoca el ràpid creixement de nuvolades. Aquesta tònica es mantindrà els propers dies, amb sol els matins i algunes tronades de tarda, i sembla que de cara al cap de setmana la calor podria apretar amb força de nou, amb temps estable.
 
Pel que fa a les temperatures d'avui, les màximes s'han mogut entre els 30 i 34ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 16 i 19ºC, amb vent moderat de marinada a la tarda, humitat moderada i visibilitat bona.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 30,2ºC
T. Mínima: 16,7ºC
Precipitació: 0,4 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 33,2ºC
T. Mínima: 18,2ºC
Precipitació: 0,4 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 32,1ºC
T. Mínima: 16,3ºC
Precipitació: 13,3 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 30,3ºC
T. Mínima: 17,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 33,7ºC
T. Mínima: 16,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 32,4ºC
T. Mínima: 18,8ºC
Precipitació: 0,5 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 30,6ºC
T. Mínima: 19,1ºC
Precipitació: inapreciable
Fenomens observats: pluja, trons llunyans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada