dissabte, 13 de juliol del 2013

Dades 13 de juliol de 2013

El temps avui ha tornat a ser insegur, amb un matí més aviat ennuvolat, tot i que amb clarianes i alguna gota que s'ha anat escapant. Cap a migdia s'han desfet els núvols i ha sortit el sol, però ràpidament a la tarda han crescut nuvolades que han format tempestes de cara al vespre, i que un cop més han estat força intenses tot i que de nou, molt irregulars. De cara a la nit s'aniran aturant les precipitacions, i demà al matí hi haurà  alguns núvols, però en general temps tranquil. Demà a la tarda augmenta la possibilitat de tempestes, que seran més extenses i intenses que no pas avui, localment fortes i amb calamarsa o pedra, amb temperatura una mica més baixa. De cara a la setmana vinent les temperatures no pujaran, més aviat baixaran una mica, i la inestabilitat continuarà a les tardes, amb tempestes sobretot al nord del país mentre els matins seran força assolellats arreu.

Les temperatures màximes del dia s'han mogut entre els 30 i 33ºC, mentre que les mínimes s'han situat entre els 16 i 19ºC, amb vent fluix variable al matí i moderat de marinada a la tarda, per bé que en els moments de tempesta bufava amb direcció i velocitat molt variables. Humitat moderada i bona visibilitat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): (dades de pluja provisionals)

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 30,7ºC
T. Mínima: 16,9ºC
Precipitació: 16,8 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 31,8ºC
T. Mínima: 16,7ºC
Precipitació: 52,1 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 31,5ºC
T. Mínima: 15,9ºC
Precipitació: 22,9 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 30,3ºC
T. Mínima: 18,5ºC
Precipitació: 1,8 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 32,3ºC
T. Mínima: 17,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 33,1ºC
T. Mínima: 17,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 30,9ºC
T. Mínima: 17,3ºC
Precipitació: inapreciable (fins les 20 hores)
Fenomens observats: rosada, pluja, tempesta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada