dimarts, 24 de febrer de 2015

Dades 24 de febrer de 2015

Avui hem tingut una jornada dominada pel cel força serè, tot i alguna nuvolada que ha crescut a migdia i que fins i tot ha arribat a deixar alguna gota a Calaf, molt poc important tot plegat. La situació està dominada per un anticicló situat a l'Atlàntic i una depressió a la Mediterrània, i entre els dos ens envien un flux de vent molt marcat de nord-oest. La propera nit tornarà a ser moderadament freda, amb petites glaçades, i amb vent intens, no s'esperen precipitacions tret de la zona pirinenca, on nevarà amb intensitat. Demà arriba un front càlid que portarà un augment dels núvols però sense precipitacions fora de les zones de muntanya o com a molt algun feble ruixat, amb temperatures una mica més altes i amb vent fort un dia més de mestral. En dies posteriors l'anticicló se'ns tirarà més a sobre, el vent a poc a poc anirà encalmant, i les temperatures sobretot màximes aniran pujant.

Les temperatures d'avui han baixat clarament pel que fa a les màximes, amb valors d'entre els 6 i 11ºC,i mínimes entre els 3 i-1ºC. La humitat ha estat baixa, el vent de mestral ha bufat moderat amb cops forts, i la visibilitat ha estat molt bona.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:    8,0ºC
T. Mínima:    -0,9ºC
Precipitació:  0,2 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     8,2ºC
T. Mínima:     -1,2ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      10,1ºC
T. Mínima:        1,1ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      6,0ºC
T. Mínima:      -0,3ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     11,2ºC
T. Mínima:       3,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      8,8ºC
T. Mínima:      1,5ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      9,7ºC
T. Mínima:       0,6ºC
Precipitació:   0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 7,7ºC
T. Màxima: -0,1ºC
Precipitació:  inapreciable
Fenòmens observats: rosada,pluja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada