diumenge, 1 de febrer del 2015

Dades 1 de febrer de 2015

Avui hem tingut un dia semblant al d'ahir, amb força núvols baixos a primera hora, més clarianes a partir de mig matí, i creixement de nuvolades al migdia i a primera hora de la tarda, que puntualment han deixat petits ruixats que fins i tot han estat en forma de neu, tal i com ha passat a Calaf a migdia. Cap al final de la tarda el cel s'ha anat asserenant. La propera nit serà força freda, amb glaçades moderades i generals, i vent de mestral que a poc a poc s'anirà aturant. Demà tindrem un dia fred, amb més sol a primera hora i cel més tapat de cara a la tarda, degut a l'acostament d'una pertorbació des del nord i que ens arribarà dimarts, amb cels tapats i ruixats que, degut a les baixes temperatures, serien en forma de neu. No sembla que hagin de ser molt intensos, però entre dimarts i dimecres podríem veure nevar a força llocs. Dimecres, un cop s'allunyi la pertorbació, entrarà una nova glopada d'aire fred, amb ambient de cru hivern. Aquesta inèrcia de fred intens continuaria tota la setmana.

Les temperatures màximes del dia s'han situat entre els 3 i 9ºC, i les mínimes entre els 2 i -4ºC, amb vent moderat a fort de mestral, baixa humitat i molt bona visibilitat.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     6,6ºC
T. Mínima:     -1,3ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:      4,7ºC
T. Mínima:      -4,6ºC
Precipitació:   0,1 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       6,7ºC
T. Mínima:       -1,8ºC
Precipitació:     0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      3,4ºC
T. Mínima:      -1,7ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      9,6ºC
T. Mínima:       1,9ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      6,2ºC
T. Mínima:       0,1ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      7,4ºC
T. Mínima:      -0,1ºC
Precipitació:   0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:     6,1ºC
T. Mínima:     -1,1ºC
Precipitació:  inapreciable
Fenòmens observats: gelada, neu feble

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada