dilluns, 2 de febrer del 2015

Dades 2 de febrer de 2015

El dia ha començat si fa no fa com els darrers, amb boires altes a molts punts interiors i gelades blanques a diferència de dies enrere. A partir de mig matí s'ha anat trencant, i a migdia les clarianes eren força freqüents. De cara a la tarda han anat apareixent núvols prims per ponent preludi del canvi de temps que ens afectarà demà i que ens portarà cels tapats i precipitacions febles, possiblement en forma de neu, i tot plegat s'allunyaria a la tarda. La nit de dimarts a dimecres o ja dimecres ens podria afectar una segona línia d'inestabilitat amb més ruixats, aquests en forma de neu ja que la temperatura serà més baixa. A hores d'ara hi ha discrepància entre els models, però sembla que, tot i que les temperatures seran molt baixes, la precipitació no serà massa abundant a casa nostra, per la qual cosa les nevades serien anecdòtiques. Un cop tot això s'allunyi, ja entrat el dimecres, la temperatura baixarà de forma contundent, amb fred intens tota la setmana.

Les temperatures han baixat clarament, amb valors de les màximes entre els 4 i 7ºC, i mínimes entre els -2 i -5ºC. El vent ha bufat fluix de mestral, la humitat ha estat baixa, i la visibilitat ha estat bona.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     4,2ºC
T. Mínima:     -2,8ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:      5,0ºC
T. Mínima:      -5,7ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       6,2ºC
T. Mínima:       -4,4ºC
Precipitació:     0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      3,7ºC
T. Mínima:      -2,9ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:      7,2ºC
T. Mínima:      -3,0ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:      5,9ºC
T. Mínima:      -1,6ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:      6,7ºC
T. Mínima:      -3,6ºC
Precipitació:   0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:     4,6ºC
T. Mínima:     -2,7ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada