dissabte, 21 de febrer del 2015

Dades 21 de febrer de 2015

La jornada s'ha iniciat amb cel ben tapat arreu, mala visibilitat amb algunes boires, i pluges febles que anaven avançant de ponent a llevant al pas d'un front fred. En conjunt les quantitats de pluja han estat molt poc importants, tret de punts del Pirineu on han estat localment moderades. A migdia s'han obert moltes clarianes, però s'han començat a formar nuvolades a la tarda al Prepirineu que han avançat de nord a sud, deixant ruixats de pluja, calamarsa i fins i tot neu granulada. Al final de la tarda les nuvolades s'han anat enretirant cap al mar, amb cel cada cop més serè. La propera nit serà freda, amb gelades nombroses i vent de mestral que s'intensificarà, i demà el dia serà assolellat, amb molt bona visibilitat, molt ventós i força fred. La setmana vinent serà variable, amb un nou front del nord dimarts, vent de mestral intens i fred,
 
Les temperatures màximes han estat estat una mica més baixes que ahir, amb valors d'entre 8 i 11ºC, i mínimes entre els 0 i 3ºC. La humitat ha estat elevada al matí, amb mala visibilitat, i més baixa a la tarda amb bona visibilitat. El vent ha bufat moderat de ponent al matí, i fluix de mestral a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:     7,6ºC
T. Mínima:      1,3ºC
Precipitació:  0,4 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:      9,5ºC
T. Mínima:       1,6ºC
Precipitació:   0,2 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:       9,1ºC
T. Mínima:        0,8ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      8,2ºC
T. Mínima:       1,8ºC
Precipitació:   2,2 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     11,6ºC
T. Mínima:       1,0ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     11,3ºC
T. Mínima:       3,6ºC
Precipitació:   2,1 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     10,0ºC
T. Mínima:       0,7ºC
Precipitació:   3,6 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima:  8,8ºC
T. Màxima:  2,8ºC
Precipitació:  0,3 mm
Fenòmens observats: pluja, neu granulada, trons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada