divendres, 20 de febrer del 2015

Dades 20 de febrer de 2015

El dia ha començat amb bancs de boira extensos a molts punts de l'interior, boires que s'han desfet com a molt tard a mig matí, quedant un dia més assolellat, tot i que amb alguns núvols baixos. A partir de mitja tarda han anat apareixent núvols prims per ponent, preludi de la pertorbació que ens afectarà la nit, matinada i part de demà. Demà tindrem un cel força més tapat amb nevades moderades al Pirineu i pluges febles a la resta, que seran de neu en un primer moment als 900 m baixant més al migdia i la tarda, quan entrarà el mestral i començarà a aclarir els núvols per ponent, amb baixada de temperatures. Diumenge tindrem un dia molt més assolellat, amb bona visibilitat i vent fort de mestral. Sembla que la propera setmana tindrem temps variable i força fred.

Les temperatures màximes s'han mogut entre els 10 i 14ºC, i les mínimes entre els 2 i -5ºC, amb inversió tèrmica destacable a primera hora. La visibilitat ha estat dolenta, la humitat elevada i el vent ha bufat fluix i de direcció variable.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte Torà que són extretes de la pàgina d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima:    10,7ºC
T. Mínima:     -1,9ºC
Precipitació:  0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:     11,2ºC
T. Mínima:      -1,8ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      11,9ºC
T. Mínima:       -2,7ºC
Precipitació:    0,0 mm 

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:      9,9ºC
T. Mínima:       2,0ºC
Precipitació:   0,0 mm 

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:     13,7ºC
T. Mínima:      -3,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:     11,8ºC
T. Mínima:      -0,7ºC
Precipitació:   0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:     12,7ºC
T. Mínima:      -4,4ºC
Precipitació:   0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 10,9ºC
T. Màxima: -1,2ºC
Precipitació:  0,0 mm
Fenòmens observats: boira, gelada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada