dijous, 23 de febrer del 2017

Dades 23 de febrer de 2017

La jornada d'avui s'ha caracteritzat pels núvols abundants de tipus alt i mig i sobretot per la calitja que ens ha cobert al llarg del dia i que estava provocada per una invasió d'aire càlid d'origen africà en tots els nivells. Tot plegat es deu a la presència d'un embossament d'aire fred en alçada situat al sud de la península i que a la seva part davantera, per tant la nostra, impulsa una corrent de vents del sud, De cara a la propera nit ens creua un front poc actiu que podria provocar algunes gotes, i demà el vent girarà a nord, amb obertura de clarianes, retirada progressiva de la calitja i ambient més fred. Dissabte tindríem si fa no fa la mateixa llei de temps,i tot fa pensar que a partir de diumenge tornaria el temps ben tranquil i de nou més càlid.

Les màximes d'avui han anat entre els 14 i 17ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 0 i 10ºC, amb una molt forta inversió tèrmica de matinada. La visibilitat ha estat més aviat dolenta, la humitat baixa i el vent ha bufat fluix de mestral.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes del Servei Meteorològic de Catalunya en tots els casos excepte en el cas de Torà que són extretes d'AEMET):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 14,5ºC
T. Mínima:   6,5ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Lladurs (Solsonès) 

T. Màxima:  13,9ºC
T. Mínima:    5,7ºC
Precipitació: 0,0 mm 

Solsona (Solsonès) 

T. Màxima:      15,9ºC
T. Mínima:        3,1ºC
Precipitació:     0,0 mm

La Panadella (Anoia) 

T. Màxima:     14,0ºC
T. Mínima:       9,7ºC
Precipitació:    0,0 mm

Òdena (Anoia) 

T. Màxima:       16,6ºC
T. Mínima:         2,4ºC
Precipitació:     0,0 mm

Cervera (Segarra) 

T. Màxima:       14,9ºC
T. Mínima:         6,2ºC
Precipitació:      0,0 mm

Torà (Segarra) 

T. Màxima:       14,3ºC
T. Mínima:         0,7ºC
Precipitació:      0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya): 

T. Màxima:   13,9ºC
T. Mínima:     8,8ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: calitja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada