dijous, 5 de setembre del 2013

Dades 5 de setembre de 2013

El temps  avui ha tornat a ser ben estable, amb domini del sol de punta a punta de dia i tant sols amb alguns núvols decoratius, molt poca cosa tot plegat. Continuem sota la influència de l'anticicló que provoca estabilitat molt marcada, i aquesta nit i demà al matí tot plegat continua igual. De cara a demà a la tarda el temps comença a canviar, i ja hi haurà intervals de núvols amb alguns xàfecs i tempestes irregulars, i és que s'acostarà un embossament d'aire fred en alçada a la península. Dissabte la inestabilitat augmenta i els xàfecs i tempestes seran força freqüents, i localment intensos de forma puntual amb una petita baixada de temperatures. De cara a diumenge i principis de la setmana vinent sembla que el temps podria ser lleugerament inestable, però els models encara no es posen d'acord en aquest sentit.

Les temperatures màximes s'han mogut entre els 27 i 31ºC, més altes que no pas les d'ahir, i les minimes s'han situat entre els 10 i 16ºC, amb una marcada inversió tèrmica a primera hora. Humitat baixa, bona visibilitat i vent fluix variable al matí, i de marinada moderada a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 28,4ºC
T. Mínima: 13,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 29,8ºC
T. Mínima: 13,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 30,5ºC
T. Mínima: 10,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 27,7ºC
T. Mínima: 15,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 31,1ºC
T. Mínima: 11,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 30,8ºC
T. Mínima: 13,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 28,7ºC
T. Mínima: 15,6ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada