dissabte, 4 de febrer del 2012

Dades 4 de febrer de 2012

La situació meteorològica d'avui ha vingut dominada per l'entrada d'aire continental que avui ha arribat al seu màxim, amb temperatures molt fredes arreu i que en punts d'alta muntanya han superat els -25ºC. Com que és un aire molt sec el cel s'ha mantingut serè tota la jornada i la visibilitat ha estat molt bona en general. La previsió per demà indica el pas d'un petit front càlid que ennuvolarà el cel i podria provocar que caiguin alguns flocs de neu poc importants al migdia o la tarda, per allunyar-se de cara a dilluns amb el retorn del sol. Per la setmana vinent sembla que hi haurà una nova injecció d'aire molt fred i veurem si a finals de setmana la situació es complica amb aparició d'alguna pertorbació amb llevant, cosa que encara no es pot confirmar.

Les temperatures d'avui han oscil·lat entre els -1 i els 4ºC pel que fa a les màximes, mentre que les minimes han donat valors entre els -6 i els -12ºC, molt baixos però que podrien haver estat molt més extrems si no hagués bufat el vent. Els propers dies, si encalma el vent, les mínimes a les zones més fondes es podrien desplomar. El vent ha bufat entre fluix i moderat del nord-oest.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 0,7ºC
T. Mínima: -12,1ºC
Precipitació: 4,1 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: -0,6ºC
T. Mínima: -6,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 2,2ºC
T. Mínima: -9,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: -1,2ºC
T. Mínima: -7,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 4,0ºC
T. Mínima: -6,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 2,2ºC
T. Mínima: -5,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada