dijous, 22 d’agost del 2013

Dades 22 d'agost de 2013

La jornada ha començat amb sol, tot i que hi havia alguns bancs de núvols baixos i boires poc importants, i sobretot cap a l'est, mentre que la resta del matí ha estat més aviat assolellat. De cara a la tarda s'han començat a formar nuvolades al Pirineu i a l'extrem sud, on han descarregat tempestes locals, però que han estat puntualment una mica fortes, amb augment de núvols a la resta sense més conseqüències. De cara a demà el temps serà semblant, amb un matí dominat pel sol o bé amb boires matinals, i de cara a la tarda apareixeran tempestes en zones de muntanya. El dissabte augmenta la inestabilitat, però no sembla que les tempestes hagin d'afectar el sud del país, per la qual cosa no està clar si finalment ens arribaran. El que sí que es pot assegurar és que les temperatures baixaran i que aquesta baixada de temperatures podria durar força dies. Sembla que la calor intensa d'estiu i de llarga durada ja la podem acomiadar per aquest any.
 
Les temperatures màximes d'avui han baixat força més baixes que les d'ahir, i els valors enregistrats s'han mogut entre els 26 i 30ºC, mentre que les mínimes han oscil·lat entre els 14 i 17ºC, amb humitat moderada, visibilitat regular i vent fluix variable al matí i bastant fort de marinada a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 28,8ºC
T. Mínima: 14,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 30,6ºC
T. Mínima: 16,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 30,1ºC
T. Mínima: 17,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 25,7ºC
T. Mínima: 15,5ºC
Precipitació: 0,1 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 29,9ºC
T. Mínima: 14,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 29,3ºC
T. Mínima: 16,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 27,8ºC
T. Mínima: 15,6ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: boirina, rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada