dijous, 1 d’agost del 2013

Dades 1 d'agost de 2013

Avui hem tornat a tenir un dia absolutament serè, i pràcticament no s'ha vist ni un núvol en tot el dia. Una jornada més l'anticicló ben potent que afecta bona part del continent ens ha agafat de ple estabilitzant l'atmosfera, i la massa d'aire càlid d'origen africà que ens està entrant ha provocat les temperatures elevades. Per demà la previsió indica un reforçament de l'entrada càlida, amb més calor i continuació del domini absolut del sol, i dissabte i diumenge també tindrem estabilitat, amb una temperatura molt lleugerament més baixa, i amb alguna tronada de tarda a zones de muntanya. De cara a la setmana vinent sembla que la calor intensa duraria fins dimarts o dimecres, i que a partir de llavors podríem tenir un canvi de temps amb més inestabilitat i temperatures que baixarien de forma clara.
 
Les temperatures màximes d'avui s'han situat entre els 29 i els 34ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 14 i 20ºC, amb una marcada inversió tèrmica a primera hora. La humitat ha estat baixa, la visibilitat ha estat bona sobretot a primera hora del matí, i el vent ha bufat fluix variable al matí, i a partir de migdia ha bufat la marinada moderada.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya): 

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 31,2ºC
T. Mínima: 16,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 33,9ºC
T. Mínima: 17,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 33,8ºC
T. Mínima: 14,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 29,4ºC
T. Mínima: 20,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 32,7ºC
T. Mínima: 14,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 33,2ºC
T. Mínima: 18,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques d'avui a Calaf han estat les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 31,6ºC
T. Mínima: 19,4ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: ---

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada