dijous, 9 d’agost del 2012

Dades 9 d'agost de 2012

Avui el temps ha continuat estable i tranquil, amb domini del sol i alguns núvols prims cap al sud, i amb el cel ple de calitja degut a la presència de pols en suspensió. Avui ja ens ha començat a afectar de ple l'entrada d'aire africà i per tant les temperatures han pujat amb força a tot el país, particularment al centre i ponent on han estat molt altes, menys acusadament com més cap al nord-est. Per demà i dissabte ens arriba el màxim de l'entrada càlida, amb calor molt intensa i domini del sol, i a partir de diumenge la calor es suavitza fins a normalitzar-se, però de moment no es preveuen canvis significatius almenys en 8-10 dies. El risc d'incendi és extrem a bona part de l'interior del país, cal anar amb molta cura.

Pel que fa a les temperatures que s'han enregistrat avui, aquestes han estat molt altes. Les màximes s'han mogut entre els 34 i 38ºC, mentre que les mínimes han oscil·lat entre els 14 i 20ºC, amb una considerable inversió tèrmica. Per la seva banda, el vent ha bufat fluix de marinada sobretot a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 35,9ºC
T. Mínima: 17,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 37,5ºC
T. Mínima: 18,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 37,2ºC
T. Mínima: 15,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 34,6ºC
T. Mínima: 18,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 34,8ºC
T. Mínima: 14,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 38,2ºC
T. Mínima: 20,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 33,0ºC
T. Mínima: 17,3ºC
Precipitació: 0,0
Fenomens observats: -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada