diumenge, 12 d’agost del 2012

Dades 12 d'agost de 2012

Una jornada més d'aquest mes d'agost el temps ha estat completament estable, i tant sols hi ha hagut alguns intervals de núvols alts al matí que s'han desfet a partir de migdia, quedant una tarda ben assolellada a tot el país. La situació general ve capitalitzada per un anticicló situat al sud i una baixa pressió que se situa prop de les illes britàniques de forma quasi persistent, enviant un flux de vent càlid des del sud. La massa d'aire tant càlida que ens ha afectat en dies enrere ja s'ha enretirat, i durant tres o quatre dies tindrem un petit respir. A partir de dijous i divendres, una nova i intensa entrada d'aire molt càlid ens afectarà plenament i es podria allargar uns quants dies, amb sol i més absència de pluges.

Pel que fa a les temperatures d'avui, aquestes han estat clarament més baixes que les d'ahir sobretot a l'interior, i les màximes a la nostra zona s'han mogut entre els 28 i 32ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 16 i 18ºC, amb vent fluix del nord-oest tot el dia.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 29,4ºC
T. Mínima: 17,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 30,5ºC
T. Mínima: 16,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 30,0ºC
T. Mínima: 17,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 28,8ºC
T. Mínima: 17,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 31,2ºC
T. Mínima: 16,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 29,8ºC
T. Mínima: 17,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 36,8ºC
T. Mínima: 21,7ºC
Precipitació: 0,0
Fenomens observats: calitja

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada