dimarts, 7 d’agost del 2012

Dades 7 d'agost de 2012

El temps durant la jornada d'avui ha tornat a ser estable i assolellat de forma general, i tant sols alguns intervals de núvols prims s'han presentat sobretot a migdia i tarda, sense més conseqüències. La situació segueix dominada per un anticicló que tendeix a situar-se cap a l'est i una baixa que quedarà estancada a l'Atlàntic, davant les costes de Portugal. Aquest tipus de situacions, quan es dónen en aquesta època i de forma persistent, acaben provocant l'entrada d'una massa d'aire d'origen africà, que portarà temperatures molt altes  durant la segona part de la setmana i amb sol, alguns núvols prims i molta calitja al cel provocada per la presència de pols en suspensió, fet característic d'aquest tipus de situacions.

Pel que fa a les temperatures que s'han enregistrat avui, les màximes han pujat lleugerament i s'han mogut entre els 28 i 32ºC, mentre que les mínimes han oscil·lat entre els 12 i 15ºC, amb vent fluix variable al matí i moderat de marinada a la tarda.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 31,0ºC
T. Mínima: 13,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 31,2ºC
T. Mínima: 12,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 31,3ºC
T. Mínima: 12,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 28,6ºC
T. Mínima: 14,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 30,3ºC
T. Mínima: 13,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 31,6ºC
T. Mínima: 14,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 27,9ºC
T. Mínima: 14,3ºC
Precipitació: 0,0
Fenomens observats: -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada