dilluns, 20 d’agost del 2012

Dades 20 d'agost de 2012

Continua la situació meteorològica dominada per l'entrada d'aire càlid molt important a tots els nivells, amb sol i alguns intervals de núvols alts i mitjos, menys importants que els d'ahir. Aquesta tarda, a diferència d'ahir, s'han produit algunes tempestes al Pirineu oriental que han estat localment moderades, però que no han sortit d'aquella zona. Per demà i fins divendres continua l'entrada d'aire càlid ben intensa, amb temperatures molt altes, cel enterbolit per polsim en suspensió i algunes tronades de tarda al Pirineu, i no serà fins dissabte que començarà a desinflar-se el termòmetre i a baixar la temperatura, ja veurem si tot plegat ve acompanyat d'una situació més favorable per ruixats.

Pel que fa a les temperatures d'avui, les màximes han pujat en general i s'han mogut entre els 36 i 39ºC, mentre que les mínimes s'han mogut entre els 19 i 25ºC, força més altes que les d'ahir i amb una clara inversió tèrmica. El vent ha bufat fluix de marinada.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 37,8ºC
T. Mínima: 20,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 37,7ºC
T. Mínima: 21,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 38,3ºC
T. Mínima: 20,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 36,3ºC
T. Mínima: 25,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 38,2ºC
T. Mínima: 19,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 38,2ºC
T. Mínima: 22,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 36,1ºC
T. Mínima: 21,3ºC
Precipitació: inapreciable
Fenomens observats: pluja de fang

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada