dissabte, 18 d’agost del 2012

Dades 18 d'agost de 2012

Avui el temps ha tornat a ser totalment estable i amb domini absolut del sol, amb quatre núvols molt poc importants que no han tapat el sol ni molt menys han portat precipitació. Continuem sota l'efecte d'un anticicló potent situat a l'est i que, juntament amb una baixa estacionària centrada damunt l'Atlàntic ens envia una massa d'aire molt càlida. Aquesta arriba al seu màxim entre avui i demà, i serà ara quan les temperatures arribin al seu màxim. De cara a la setmana vinent la situació serà semblant i la invasió càlida continuarà, per bé que les temperatures, sense deixar de ser molt elevades, podrien baixar molt lleugerament, i no seria fins a finals de setmana que la baixada ja seria més notable. Tot plegat en un context de manca de precipitacions i amb fort risc d'incendis.

Pel que fa a les temperatures d'avui, les màximes han estat molt altes i s'han donat valors entre els 34 i 38ºC, mentre que les mínimes han anat entre els 15 i 21ºC, amb una marcada inversió tèrmica. El vent ha bufat fluix al matí i moderat a la tarda de marinada.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 35,5ºC
T. Mínima: 18,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 37,6ºC
T. Mínima: 20,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 37,7ºC
T. Mínima: 17,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 34,4ºC
T. Mínima: 19,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 36,7ºC
T. Mínima: 14,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 36,7ºC
T. Mínima: 21,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 34,6ºC
T. Mínima: 19,3ºC
Precipitació: 0,0
Fenomens observats: -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada