diumenge, 5 d’agost del 2012

Dades 5 d'agost de 2012

Avui el temps ja ha començat a canviar, i ja des de bon matí hi ha hagut intervals freqüents de núvols baixos que s'han anat desfent a partir de migdia, quedant una tarda amb núvols variables però sense precipitacions a la zona. Per altra banda, sí que hi ha hagut tempestes fortes a ponent i al Pirineu occidental, moltes de les quals amb pedra. La situació general ve donada per l'acostament d'un front fred que ens passarà durant la nit i matinada, amb inestabilitat acusada que es manifestarà amb tempestes irregulars i localment fortes a qualsevol lloc, per bé que hi haurà llocs on no arribi a ploure. Demà a mig matí o migdia s'anirà allunyant el front i per tant torna l'estabilitat en el temps, quedant un parell de dies de temperatures força suaus. A partir de dimecres i fins dissabte es confirma l'arribada d'una onada de calor important, amb temperatures que seran les més altes del present estiu i ambient sec, per afluixar a partir del diumenge.

Pel que fa a les temperatures d'avui, han estat lleugerament més baixes que ahir i s'han donat màximes entre els 28 i 32ºC, amb mínimes entre els 16 i 19ºC i vent fluix a moderat del sud.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 29,7ºC
T. Mínima: 16,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 32,3ºC
T. Mínima: 17,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 30,2ºC
T. Mínima: 15,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 28,3ºC
T. Mínima: 16,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 31,5ºC
T. Mínima: 17,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 30,7ºC
T. Mínima: 19,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 30,9ºC
T. Mínima: 17,8ºC
Precipitació: 0,0
Fenomens observats: -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada