dimecres, 8 d’agost del 2012

Dades 8 d'agost de 2012

La situació meteorològica d'avui ha vingut dominada un dia més per l'estabilitat més absoluta i el sol de forma general, tant sols ha aparegut algun núvol prim pel sud i tampoc hi ha hagut creixement de les típiques nuvolades d'evolució diurna que solen aparéixer per aquestes èpoques en zones de muntanya. I és que la massa d'aire càlid africana ens comença a entrar de ple a partir d'aquesta nit, arribant al seu màxim entre divendres i dissabte amb temperatures molt altes, possiblement de les més altes des del famós estiu de 2003. Tot plegat amb sol, alguns intervals de núvols alts i un cel força enterbolit per la presència de pols en suspensió. Possiblement a partir de diumenge s'enretiri la massa d'aire tant càlida, tot i que de cara a la setmana vinent continuaria la calor, més moderada.

Pel que fa a les temperatures d'avui, les màximes han pujat respecte a les d'ahir i s'han assolit valors entre els 31 i 34ºC, mentre que les mínimes, que també han pujat sensiblement, han donat valors entre els 14 i 17ºC, amb clara inversió tèrmica. El vent ha bufat fluix i de direcció variable al matí, i de marinada a la tarda, en general no gaire forta.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 32,6ºC
T. Mínima: 15,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 33,7ºC
T. Mínima: 16,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 34,2ºC
T. Mínima: 14,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 30,9ºC
T. Mínima: 16,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 33,4ºC
T. Mínima: 13,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 34,0ºC
T. Mínima: 16,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 31,6ºC
T. Mínima: 15,4ºC
Precipitació: 0,0
Fenomens observats: rosada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada