divendres, 10 d’agost del 2012

Dades 10 d'agost de 2012

La situació meteorològica del dia ha estat un dia més del tot estable, amb domini del sol i tant sols hi ha hagut alguns intervals de núvols al matí a l'extrem sud, i a la tarda ha crescut alguna nuvolada d'evolució al Pirineu però que no ha donat precipitació, i que més aviat ha aparegut per efecte de la calor. L'entrada d'aire càlid africana avui ha arribat al màxim, amb temperatures molt altes a tot el país, i que fins i tot ha donat valors clarament superiors als 40ºC en punts de ponent i de les valls del prepirineu. Per demà la situació serà pràcticament la mateixa, amb sol, alguns núvols i continuació de les temperatures molt altes, mentre que diumenge s'enretira la massa d'aire càlid i les temperatures baixaran de forma sensible a l'interior i alta muntanya, i molt menys a la costa. La setmana vinent sembla que serà estable i amb calor moderada, normal per l'època, si bé podria tornar a pujar de cara al cap de setmana, tot i que sembla que amb menor intensitat que la d'ara.

Pel que fa a les temperatures, les màximes han pujat lleugerament respecte a les d'ahir i s'han assolit valors entre els 35 i 38ºC, mentre que les mínimes han oscil·lat entre els 15 i 23ºC, amb una forta inversió tèrmica. Per la seva banda, el vent ha bufat fluix en règim de marinades.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 37,6ºC
T. Mínima: 19,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 37,9ºC
T. Mínima: 21,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Solsona (Solsonès)

T. Màxima: 38,0ºC
T. Mínima: 17,8ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 36,2ºC
T. Mínima: 22,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 35,3ºC
T. Mínima: 15,5ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 37,8ºC
T. Mínima: 23,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 35,9ºC
T. Mínima: 19,4ºC
Precipitació: 0,0
Fenomens observats: -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada