diumenge, 1 de juliol del 2012

Dades 1 de juliol de 2012

Durant el dia d'avui s'ha produit un canvi notable en el temps. L'entrada d'un front fred des de la matinada ha provocat cels ben tapats arreu i durant el matí s'han anat formant i estenent diverses tempestes arreu del país, essent força generals de mig matí fins a mitja tarda quan han començat a retirar-se pel sud i ponent. En general han estat moderades, però en alguns punts de ponent han estat força abundants i amb quantitats superiors als 50 mm. Per demà el temps ja tornarà a ser estable, degut a que aquesta nit s'allunya el front fred cap a l'est, i a primers de setmana el temps serà tranquil, amb temperatures suaus. Entre dijous i divendres podria haver-hi tempestes sobretot a zones de muntanya, aclarint de nou el cap de setmana.

Pel que fa a les temperatures, les màximes han baixat de forma molt notable, i s'han donat valors entre els 18 i 21ºC, mentre que les mínimes han donat valors entre els 11 i 15ºC, amb vent fluix de mestral al matí i variable a la tarda.

No cal dir que amb les pluges d'avui el risc d'incendis baixa per uns quants dies. No obstant, si tornen les altes temperatures i el temps sec, durant les properes setmanes es podrien viure noves situacions de risc.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 18,4ºC
T. Mínima: 12,3ºC
Precipitació: 4,1 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 20,0ºC
T. Mínima: 11,9ºC
Precipitació: 9,3 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 19,9ºC
T. Mínima: 13,5ºC
Precipitació: 4,2 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 19,0ºC
T. Mínima: 11,1ºC
Precipitació: 6,8 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 20,6ºC
T. Mínima: 14,7ºC
Precipitació: 7,7 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 20,9ºC
T. Mínima: 12,2ºC
Precipitació: 9,4 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 34,9ºC
T. Mínima: 17,1ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: Calitja, fum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada