dissabte, 30 de juny del 2012

Dades 30 de juny de 2012

Una jornada més hem continuat amb temps ben tranquil i dominat per una entrada d'aire càlid africana que ha tornat a provocar temperatures molt altes a tot arreu, amb la diferència respecte ahir de que a la matinada hi havia més humitat i fins i tot s'han format bancs de boira que s'han desfet molt ràpidament abans de migdia. De cara a la tarda han començat a aparéixer els primers núvols per ponent, símptoma de l'acostament d'un front fred que demà ens pot portar xàfecs i tempestes localment fortes des del matí fins a primera hora de la tarda, per allunyar-se de cara al vespre. Demà i sobretot dilluns les temperatures baixaran de forma considerable i millora la visibilitat. Posteriorment tornen a pujar les temperatures però no seran ni de lluny tant altes com les dels darrers dies.

Pel que fa a les temperatures d'avui, han baixat lleugerament respecte a les d'ahir, i les màximes han oscil·lat entre els 34 i 36ºC, mentre que les mínimes han oscil·lat entre els 16 i 19ºC, amb vent fluix al matí i moderat a la tarda de marinada.

Una jornada més continua el risc d'incendis molt elevat degut a les temperatures altes i la baixa humitat. És de preveure que demà i dilluns, amb la baixada de temperatura i l'augment de la humitat el risc baixi sensiblement, almenys de forma temporal.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 34,4ºC
T. Mínima: 17,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 34,9ºC
T. Mínima: 18,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 36,0ºC
T. Mínima: 18,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 34,1ºC
T. Mínima: 17,4ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 35,3ºC
T. Mínima: 16,7ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 34,1ºC
T. Mínima: 19,6ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 36,8ºC
T. Mínima: 18,6ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: Calitja, fum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada