dimecres, 27 de juny del 2012

Dades 27 de juny de 2012

El temps d'avui ha tornat a estar dominat per l'estabilitat i l'absència de núvols al matí i migdia, i a la tarda han començat a entrar bandes de núvols alts i mitjos que de cara al vespre han anat tapant el cel de ponent a llevant. Fins el moment no han donat pluja però és possible que aquesta nit caiguin alguns ruixadets o gotellades, fins i tot acompanyades de fang i ocasionalment amb tempesta. Demà de dia el temps s'anirà aclarint i l'estabilitat durarà fins dissabte, diumenge ens creuarà un front fred que podria donar algunes tempestes i una refrescada de temperatures a principis de la setmana vinent, tot i que podria no ser molt duradora.

Les temperatures que s'han enregistrat avui han continuat molt càlides, amb màximes compreses entre els 32 i 36ºC i mínimes més altes que la nit passada, amb valors entre els 14 i 20ºC, i amb vent fluix amb cops moderats de marinada a la tarda.

Cal destacar l'enorme risc de focs que tindrem fins el cap de setmana. Tenint en compte l'estat del terreny, absolutament sec, i la previsió de temperatures molt elevades i vent moderat de marinada, cal anar amb molta cura. Avui hem tingut un incendi a Pujalt que a hores d'ara ja està controlat, i els propers dies les condicions són molt favorables per tal de que es repeteixin.

Les dades meteorològiques del dia en zones properes han estat (dades extretes de la web del Servei Meteorològic de Catalunya):

Pinós (Solsonès)

T. Màxima: 33,9ºC
T. Mínima: 16,1ºC
Precipitació: 0,0 mm

Lladurs (Solsonès)

T. Màxima: 36,3ºC
T. Mínima: 19,3ºC
Precipitació: 0,0 mm

Clariana de Cardener (Solsonès)

T. Màxima: 35,7ºC
T. Mínima: 18,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

La Panadella (Anoia)

T. Màxima: 32,2ºC
T. Mínima: 17,2ºC
Precipitació: 0,0 mm

Òdena (Anoia)

T. Màxima: 33,8ºC
T. Mínima: 13,9ºC
Precipitació: 0,0 mm

Cervera (Segarra)

T. Màxima: 35,2ºC
T. Mínima: 20,0ºC
Precipitació: 0,0 mm

Les dades meteorològiques del dia d'ahir a Calaf varen ser les següents (dades de l'observatori XOM del Servei Meteorològic de Catalunya):

T. Màxima: 34,2ºC
T. Mínima: 19,0ºC
Precipitació: 0,0 mm
Fenomens observats: -

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada